Nie płacisz mandatu? - Zabiorą ci prawko!

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts
  • PIETRO1973
    Ambiente
    • 2008
    • 240

Teraz jest w ogóle śmiesznie, bo jak w grudniu brałem Octavię w leasingu, do ceny ubezpieczenia (które wchodzi w ratę leasingową), która jest ceną brutto, doliczyli jeszcze VAT. Aż dzwoniłem do księgowości, żeby to potwierdzić. Jeżeli tak jest zapłacona polisa to podobno wtedy już przy usuwaniu szkody nie będzie się już płaciło VATu. Porąbane to trochę :evil:
    przed Virusem
    to wina ROGALA
    http://www.bitvisitor.com/?ref=1E884...CkvxK4XMRf7JiA
  • shado
    RS
    S_OCP Member
    • 2007
    • 5315
    • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Nowelizacja ustawy Prawo o ruchu drogowym prócz zniesienia mandatów i powołania do życia Centrum Automatycznego Nadzoru nad Ruchem Drogowym, niesie ze sobą jeszcze jedno narzędzie do walki z piractwem drogowym - informuje "Gazeta Prawna".

Starosta będzie mógł zawiesić na miesiąc prawo jazdy kierowcy, na którego koncie będą niezapłacone kary za wykroczenia drogowe. Okres, na jaki prawo jazdy zostanie zawieszone, będzie zależał od łącznej wysokości niezapłaconych kar.

Jeżeli zaległe kary nie przekroczą tysiąca złotych, to "prawko" może zostać zawieszone na miesiąc. Gdy zaległości wyniosą między 1 a 2 tys. złotych - prawo jazdy zostanie zawieszone na trzy miesiące. Przekroczenie 4 tys. złotych może oznaczać utratę prawa jazdy na rok.

Nowelizacja ustawy zakłada również utworzenie Centrum Automatycznego Nadzoru nad Ruchem Drogowym, gdzie będą trafiały wszystkie zarejestrowane przez fotoradary wykroczenia. Policja nie będzie zajmowała się już analizą zdjęć i wystawianiem mandatów.
    Mandaty znikną a policjanci, którzy zajmowali się obsługą fotoradarów (ok 500) zostanie skierowana do wykonywania innych bardziej pożytecznych zadań.

źródło:

łs,ck, Gazeta Prawna
    BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• ufo
      L&K
      • 2008
      • 1475
      • Octavia III combi (5E5)
      • CKFC 2.0 TDI CR 150 KM

popieram i jestem za

Komentarz

• metrotest
        Rider
        • 2006
        • 506
        • Volkswagen
        • AHF 1.9 TDI VP 110 KM
        • CCZA 2.0 TSI RS 200 KM

Niedługo prawko będą zabierać za wszystko.
        Proponuję jeszcze zabieranie np. za brak udział w wyborach.

Komentarz

• daneczek76
          RS
          S_OCP Member
          • 2006
          • 3642
          • Toyota

niestety chyba będzie trzeba zacząć płacić , choć ja nigdy niepłaciłem i zawsze się 70 % mi upiekło to znaczy po 3 latkach przedawniało :lol: . No niestety trzeba bedzie zacząć chodzic na wybory, i jeszcze w czynie społecznym budowac autostrady bo jak nie to zabieramy prawo jazdy.
          [b]SPOT OLSZTYN ostatni piątek miesiąca godz.19.00 parking przed TP SA

Komentarz

• Maicroft
            Moderator
            S_OCP MemberModeratorr
            • 2004
            • 25757
            • Audi

I znow przecietny Zenek dostanie w dupe :lol:
            Spritmonitor.de

Komentarz

• shado
              RS
              S_OCP Member
              • 2007
              • 5315
              • BXE 1.9 TDI PD 105 KM

Maicroft, nie wspominając o nie przeciętnym szkoda :szeroki_usmiech
              BIURO RACHUNKOWE WIELICZKA KSIĘGOWOŚĆ WIELICZKA

SPRZEDAM OII 1.9TDI Elegance 2007

Komentarz

• Rafi2007
                Drive
                • 2007
                • 71

jak mi zabiorą... ...to dalej będę jeździł... ...przestanę... ...jak mnie zamkną....

Komentarz

Pracuję...